Klubbar

STJF har följande medlemsklubbar:

Boden – Bodens Jujutsuklubb

info@goshin.se
www.goshin.se

Boden Jujutsuklubb (Ny klubb). Tränar Goshin Ryu med inriktning på självförsvar med Jujutsu/Karate tekniker. Vårt motto är Kontroll-Flexibilitet-Explosivitet.

Dalby – Kempo Karate Föreningen Dalby

info@kempokarate.se
www.kempokarate.se 

Kempoklubben grundades hösten 2018.
Klubben tränar stilen Isshin-ryu Kempo Karate, ett individanpassat självförsvarssystem.

Furulund – Furulunds Jujutsuklubb

johan@gakedojo.net
www.gakedojo.se

Vi tränar Gake Ryu Jujutsu. FJK grundades hösten 2011 av Johan Sjöholm och Johan Pettersson. Vi tränar onsdagar i Ljungenskolans gymnastiksal.

Gränum – Gränums 5 Animals Kungfu Klubb

marko.parkkinen@spray.se
www.kungfuklubben.se

Vi tränar en stil som heter 5 Animals kungfu som baserar sig på olika sydshaolin stilar.

Gävle – Goshido Kai

goshidokan@gmail.com

Göteborg – JK Ronin

info@ronin.se
www.ronin.se

I slutet av 1977 bildades Jiujitsuklubben Ronin av arton stycken höggraderade jiujitsuutövare, som tidigare tränat i JK Shiai. Namnet Ronin fick man från den japanska samurajhistorien där en ronin var en samuraj som inte tillhörde någon herre, utan var fri. Klubbens jujutsu stil är utformad av JK Ronins svartbältesråd, klubben har nu egna kompendium från 5 kyu till och med 2 dan, arbetet med 3 till och med 4 dan pågår under ledning av Shihan Uno Feldthusen.

Halmstad – Shogun Jujitsu

monicalindberg2@hotmail.com
www.shogun-halmstad.se

Shogun Jujitsu Halmstad grundades under hösten 1984 av Shihan Benny Dahlqvist. Träningen bedrivs i Halmstads Sporthall. I föreningen tränas huvudsakligen Shogun Jujitsu, men föreningen har även budosektioner inom vilka man kan träna bl.a. Iaido och Tai Chi.

Helsingborg – Kaisho

info@kaisho.nu
www.kaisho.nu

Kaisho Budoklubb är sedan starten 1987 medlem av den svenska idrottsrörelsen via Riksidrotts Förbundet (RF), Svenska Budo & Kampsports-förbundet (SBKF) och World Kobudo Federation (WKF). Kaisho är idag Helsingborgs största kampsportsklubb.

Kalix – Kalix Jujutsuklubb

tiolsson@hotmail.com
www.kjjk.se

Klubben bildades 1991 av Sven-Göran Gradin och då var stilen Ju-jutsu kai, År 2000 Gick vi över till Goshin Ryu Jujutsu. Vi håller till i Kalix sporthall, har ca 25 vuxna tränande och ca 50 barn. Sedan 2008 tränar vi stilobunden ju-jutsu efter ett eget system.

Karlskrona – Carlskrona Jiujitsuklubb Fuji

info@cjjk-fuji.se
www.cjjk-fuji.se

Carlskrona Jiujitsuklubb som förening uppkom i och med det första styrelsemötet 1975-09-11 i Lyckeby (hemma hos Benny Dahlkvist, klubbens grundare och vid detta tillfälle graderad till 2:a Dan svart bälte). Klubben var ansluten till Svenska Jiujitsu Förbundet och tränade enligt Durewall systemet. 2003 lämnade vi SJF och anslöt oss till Hoku Shin Ko Ryu Bujutsu Jan – Erik Karlsson 2005 blev klubben Honbu dojo för Moto-ha Yoshinryu ju-jutsu över sydöstra Sverige. Och i dag tränar vi traditionell och modern Ju-jutsu träningen leds av Kim Håkansson.

Knislinge – Knislinge Budoklubb

e-mail@studioblixten.se
http://www.knislingebudoklubb.se/

Grundades av Anders Bengtsson och Fredrik Erlandsson 2012. En ganska så nystartad klubb med andra ord men klubben växer i en stadig takt. Vi tränar i samma hus som restaurangen Snapphanen, Brogatan 35 i Knislinge. I Knislinge Budo Klubb tränar vi olika stilarter, Judo och Jujutsu. Jujutsun leds av Bengt Svensson och vi tränar Gake Ryu Jujutsu.

Kristianstad – Kristianstad Kampsportcenter

harry.zweiacker@kristianstadkampsportcenter.se
www.kristianstadkampsportcenter.se

Klubben bildades 1971 under namnet Kristianstad Budokwai men bytte namn 2013 till Kristianstad Kampsportcenter, eftersom vår verksamhet numera även innehåller stilar som inte är Budo. Våra stilar är Jiu-Jitsu/Tai-jitsu, Iaido, BJJ, MMA, Shootfighting, Submission Wrestling. Ordförande i klubben är Shihan Harry Zweiacker. Vi finns i Kristianstad på Grönbetesvägen 1.

Kungälv – Kungälvs Självförsvarsklubb Chikara

hans.pihelgas@telia.com
www.chikara.nu

Kungälvs Självförsvarsklubb CHIKARA bildades 4 september 1974 av Kai Durhuus. Vi håller till i Rollsbo industriområde, på Bultgatan 16. Vi tränar efter CHIKARA systemet. Utvecklat av Kai Durhuus. För närvarande är det Hans Pihelgas som för systemet vidare. Hans har tränat i klubben sedan 1975.

Laholm – Laholms Jujutsuklubb

mans@gakedojo.net
www.gakedojo.se

Vi tränar Gake Ryu Jujutsu. LJK grundades under julen 1999 av Johan Pettersson och Jörgen Johansson. Träningen bedrivs i Vallberga gymnastiksal.

Lomma – Lomma Taekwondoklubb – Combat Ju Jutsu-sektionen
info@lommatkd.com
www.lommatkd.com

Vi bedriver träning i Combat Ju Jutsu i en egen sektion under Lomma Taekwondoklubb. Vi blandar mellan tävlingsträning (bland annat Ju Jutsu Fighting), självförsvar och traditionell träning.

Löddeköpinge – Musubi Dojo Kampsportsförening

info@musubi-dojo.se
www.musubi-dojo.se

Musubi Dojo Kampsportsförening fd Lödde ju-jutsu klubb breddade sin verksamhet och bytte namn 2012.Klubben har under åren vuxit från en jujutsu klubb till en kampsportsförening med 6 olika stilar inom självskydd och kamp. Alla isamma träningslokal, till en medlemsavgift. Vi tränar Ju-Jutsu, Sport Ju-Jutsu, Aikido, Systema, BJJ och Judo.

Marieholm – Shudokan Budoklubb

kansli.shudokan@gmail.com
www.shudokanbudoklubb.se

Klubben grundades i Marieholm 2013 av Ulf Hallberg.
Träningen bedrivs på Marieskolan i Marieholm.
I klubben tränas huvudsakligen vår egen stil, Honshin ryu jujutsu.

Markaryd – Markaryds Jujutsuklubb

johan@gakedojo.net
www.gakedojo.se

Vi Tränar Gake Ryu Jujutsu. MJK grundades under hösten 1994 av Johan Pettersson. Vi har en egen träningslokal i Markaryd på Västergatan 22 A. Markaryd räknas som Gake Ryus Honbu Dojo (huvudskola).

Oskarström – Shogun Jujitsu

niclas.frisell@halland.net
www.shogun.se

Stockholm – Solna Ju-jutsu Klubb

info@solna-jujutsu.se
www.solna-jujutsu.se

Solna Ju-jutsu klubb (Sjjk) bildades 1991 av medlemmar i en av Sveriges äldsta klubbar, budoklubben Budo kwai. Klubben grundades av Anders Bengtsson, 4:e Dan i ju-jutsu som under många år var chefinstruktör och ordförande i anrika Budo kwai i Stockholm. Efter det att Budo kwai´s ju-jutsu sektion lades i träda bestämde sig Anders för att starta Solna ju-jutsu klubb som han så framgångsrikt drivit i många år. Nu drivs klubben av Johan Grankvist och i Solna budocenter med ett 50-tal tränande.

Stockholm – Atari Ryu Goshinjutsu Sweden

perre99@hotmail.com
Atari Ryus Facebooksida

Atari Ryu bedriver sin träning på Ankdammsgatan 23 i Solna och leds av Per Lindmark. När Soke Bo Munthe i maj 2012 bestämde sig för att lägga ner sin stil Goshinjutsu mute jinen ryu , fritt översatt från Japanska Munthes naturligt Sinnade skola. Då Kändes det självklart för Per Lindmark att fortsätta i Munthes anda och Skapade i Juni 2012 sin egen stil Atari – Ryu Goshinjutsu Sweden, och blir Fritt översatt Lindmarks självförsvarsskola. Det mesta och det bästa är dock kvar från det gamla systemet, men det Har tillkommit en hel del nytt såsom fler kast och mera marktekniker.

Svalöv – Nanbu San Dojo

nanbusan.dojo@telia.com
www.halsomagasinet.net

Nanbu San Dojo startades 2007-01-15 av Stig-Lennart Åkesson som började sin bana inom budon 1981 i Landskrona under ledning av Alf Roslund . 1996 startade Stig-Lennart Svalövs Jujitsuförening och var verksam där till våren 2006. I Nanbu San Dojo tränar vi föutomJujutsu även Iaido och andra traditionella vapen som bo, jo m.m.

Svedala – Svedala Kampsportsförening

info@swekempo.com
www.swekempo.com

Föreningen bildades 1991 och sedan 1998 håller vi till i egna lokaler i Östra Svenstorps gamla folkskola. Föreningen bedriver träning i Kempo, MMA, Braziliansk JiuJitsu, Fitness Box och Body Challenge där Kempon är vår ursprungstil. Vi är idag ca 160 aktivt tränanden med tävlingslag både för juniorer och seniorer. Dock är den största skaran motionärer som tränar för att det är kul och att få röra på sig. Chefsinstruktör är Martin Jönsson som varit med från starten 1991.

Trelleborg – United Fighters IF

info@unitedfighters.se
www.unitedfighters.se

United Fighters har sina rötter från Trelleborgs Budoklubb , som grundades 1975, genom att gå med SJF och RF och klubben fick namnet Trelleborgs Jiujitsuklubb. År 2000 slogs Trelleborgs Jiujitsuklubb och Trelleborgs Aikidoklubb sig samman och bildade Trelleborgs Budokai. Idag bedriver klubben: Aikido , Jujutsu, Kobudo (Jodo,Iaido) , Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ) , Kickboxning ,Mini-Budo, en typ av budolek och Olympisk Tyngdlyftning.

Trollhättan – Haruyama Aikijujutsu 

haruyamaaikijujutsu@gmail.com
www.haruyama.se 

Haruyama Aikijujutsu kombinerar det traditionella och det funktionella inom Aikido och Jujutsu med tonvikt på Jujutsu och självförsvar. Stilen skapades av Pierre Åkerblom och idag är klubben aktiv på Arena Älvhögsborg i Trollhättan. Vår huvudprincip är: ”Alla tränar utifrån sina egna förutsättningar och vi hjälps åt så att alla kan utvecklas så långt som möjligt!”. Vi samverkar med andra klubbar och organisationer inom landet och utomlands.

Umeå – Umeå Kampcenter

c05psl@gmail.com
www.umeakampcenter.se

Kampcenter startade som Umeå Jujutsuklubb 1988 då man bröt sig ur Umeå Budoklubb. I klubben tränades då enbart Ju-jutsu Kai. Numera tränas en fri, rolig och obunden jujutsustil som eldsjälar inom klubben satt samman. På klubben tränas även kickboxning och BJJ och därav byttes namnet till Umeå Kampcenter som bättre speglar klubbens innehåll.

Unnaryd – Shogun Jujitsu

niclas.mahult@hotmail.com
www.shogun.se

Grundades 1995 i Unnaryd, därav namnet. Sedan 2000 håller vi till i Lidhult. Vi tränar i Gautablicks lokaler på onsdagskvällar och har både vuxen- och barn träning. Vi tränar jujitsu enligt Shogun-systemet.

Vetlanda – Vetlanda Jujutsuklubb

christer@vetlanda-jujutsuklubb.se
www.vetlanda-jujutsuklubb.se

Vingåker – Vingåkers Jiu-Jitsu Club

55hammar@live.se
www.vingaker-jiu-jitsu-klubb.se

Klubben grundades 1986 av Bo Hammar, har ca 25 medlemmar ungdommar som vuxna. Träningslokalen finns på Åbrogården. Instruktör för vuxna och ungdomar är Bo Hammar.